Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2026
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, από τις 18:00 έως τις 21:00 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το οίκημα της Επιλογής θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Καντάδας Λεμεσού....
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Πολιτιστική Κίνηση «Επιλογή» διοργανώνει το Φεστιβάλ Καντάδας Λεμεσού «Κώστα Γρηγορίου», με βασικό στόχο να φέρει την καντάδα πιο κοντά στο κοινό και να την αναδείξει ως ένα ζωντανό και ουσιαστικό κομμάτι της μουσικής παράδοσης της πόλης.
Βασική επιδίωξη των διοργανωτών, από το πρώτο κιόλας Φεστιβάλ, ήταν να αποδεσμευτεί η καντάδα από την εικόνα μιας αποκλειστικά καρναβαλίστικης ατραξιόν και να παρουσιαστεί με την καλλιτεχνική αξία και την αίγλη που της αρμόζει. Πεποίθηση τους ήταν και παραμένει, πως η καντάδα αποτελεί σημαντικό μέρος της μουσικής και κοινωνικής ιστορίας της Λεμεσού και αξίζει να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο πολιτιστικό ημερολόγιο της πόλης, πέρα από την περίοδο του Καρναβαλιού.

Παρά τον περιορισμό του Φεστιβάλ σε μονοήμερο, λόγω μειωμένης επιχορήγησης, οι διοργανωτές, με πρωτεργάτη τον μαέστρο της Επιλογής Μιχάλη Γρηγορίου που έχει και την γενική επιμέλεια, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που όχι μόνο διασφαλίζει τη συνέχιση του θεσμού, αλλά τον εξελίσσει περαιτέρω.
Αξιοποιώντας Κύπριους καλλιτέχνες και ομάδες της πόλης, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τέσσερα σχήματα κανταδόρων: Το αντρικό φωνητικό σύνολο Ίλαντρον, τους Κανταδόρους Λεμεσού, τους Κύπριους Κανταδόρους και την Χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί». Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί επίσης η μουσική παράσταση «Μια βόλτα στη παλιά Αθήνα».
Μια βόλτα λοιπόν στο όμορφο Αίθριο της Επιλογής την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, θα μας θυμίσει την παλιά Λεμεσό, όπου η καντάδα είχε την τιμητική της.
Είσοδος Ελεύθερη
Χορηγός: Δήμος Λεμεσού
Σχετικά
Ένα νέο φεστιβάλ στον Λυθροδόντα με vintage αγορά, εργαστήρια και μουσική
Το πρώτο Farmers Fest έρχεται στο Lexeko Estate, με τοπικά προϊόντα, δημιουργικές δραστηριότητες και ξεχωριστό πρόγραμμα για τα παιδιά.
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου φτιάχνει gourmet street food, για καλό σκοπό
To Σάββατο, 24 Οκτωβρίου οι Chefs των ξενοδοχείων και εστιατορίων της Λεμεσού, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαγειρεύουν ζωντανά το πιο γευστικό και gourmet street food του νησιού
Όλα όσα θα γίνουν στο Φεστιβάλ Παστελιού στην όμορφη Ανώγυρα - Το πρόγραμμα
Το Φεστιβάλ Παστελιού επιστρέφει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, γύρω από το πρώην Δημοτικό Σχολείο, που μετατράπηκε σε Θεματικό Κέντρο Χαρουπιάς
Ευρυδίκη, Πάνος Μουζουράκης και Hovig τραγουδούν στο νέο Beer Festival της Κύπρου
Τρεις μέρες μουσικής, street food και διασκέδασης στο Κυκλάμινον Beer Festival
Η 2η Γιορτή Κυπριακής Αγελάδας ανακοίνωσε ημερομηνία
Πάμε να μάθουμε για τη συμβολή της κυπριακής αγελάδας στη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον όπου ζει
Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου ρίχνει αυλαία με βραβεία και πάρτι στην πλατεία Ηρώων
Οι τελευταίες προβολές, δύο νέα βραβεία και ένα πάρτι με τον DJ Pueblo Franco συνθέτουν το φινάλε της 16ης διοργάνωσης, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.
18 παραδοσιακές και μη γιορτές και φεστιβάλ για ένα γεμάτο σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Street food δίπλα στη θάλασσα, γιορτές στα χωριά, μουσική και δράσεις για παιδιά μάς περιμένουν το τριήμερο 16–18 Οκτωβρίου.
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φοιτητές της σε ένα μεγάλο πάρτι στην καρδιά της πόλης!
Μία πόλη, χιλιάδες νέοι, αμέτρητες συνδέσεις!
Το ON AIR βγαίνει στις πλατείες και στους δρόμους της Κύπρου
Οι περφόρμανς της Ομάδας Εν Δράσει ταξιδεύουν σε Πάφο, Λάρνακα και Λευκωσία, ενώ η ταινία «ON AIR – The Film» προβάλλεται στο Φεστιβάλ Σύναξης στη Λεμεσό.
Δωρεάν ζιβανία και κεράσματα στα Καζανιάσματα στο Άρσος
7 από τα 80 αδειοδοτημένα καζάνια του Άρσους θα ανάψουν στις γειτονιές του χωριού για να φκάλουν ρατζήν
Φεστιβάλ μικροζυθοποιών στην παλιά Λευκωσία τον Οκτώβριο
Η χειροποίητη μπίρα στα καλύτερά της σε ένα φεστιβάλ στην παλιά πόλη
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το Φεστιβάλ Παστελιού στην Ανώγυρα
Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει τη σημασία της χαρουπιάς ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ως μοχλού ανάπτυξης για την περιοχή.